طريقة فراخ مشوية هايلة من بسمة بكر على طريقة الشيف أيمن العطار



دجاجة مشوية 

************
بطريقة الشيف أيمن العطار مع تعديلات بسيطة جدا من عندى .. تسلم لنا يا شيف أيمن بوصفاتك الهايلة

التتبيله هتكون لفرخه متوسطه الحجم وزن كيلو وربع الى 2 كيلو

المكونات


=====

2 بصله كبيره مقطعه مكعبات

2 فلفل رومى اخضر مقطع مكعبات

1 حبه طماطم كبيره مقطعه مكعبات

1 ملعقة كبيرة بهار , البهار اللى بستخدمه يتكون من (( قرفة - قرنفل - جنزبيل - كمون - ذر ورد - بهار حلو ))

1 معلقه كبيرة حبهان بودره

1 معلقه كبيرة بابريكا 

1/2 معلقه كبيرة كركم

2 فص ثوم كب
ير
1 معلقه كبيره زعتر

1 معلقه كبيرة روزمارى

1/4 كوب خل ابيض + 1 علبة زبادى 170 جرام

1 معلقه كبيرة كزبره ناشفه

2 عود كرفس

1 معلقه كبيرة بردقوش

5 ورقه لوره

نصف كوب زيت زره

ملح وفلفل اسود

2 معلقه كبيره معجون طماطم

1 معلقه كبيره مسطرده

نصف فنجان كاتشب

الطريقة


=====

1) كل مكونات التتبيلة دى هاتخلط مع بعض فى الخلاط , كاسة العص

ير 
2) تقطع الفرخة إلى 4 قطع أو 8 ونعمل بها شقوق متفرقة بالسكين عشان التتبيلة تدخل جواها

3) نحط التتبيلة على الفرخة طول الليل
 
4) عند الشوى تنظف الفرخة من بقايا التتبيلة قدر الامكان وتشوى على الفحم أو على الشواية الكهربائية

أو داخل فرن البوتجاز 

5) تقدم ساخنة مع خضار مشوية وخبز عربى وسلطة طحينة وبألف هنا وشفا
siege auto
شاركى على جوجل بلس

About aml

أنا أمل مؤسسة مجلة جمال حواء ، أعشق التدوين والطهي والقراءة ومتابعة كل جديد فى عالم الموضة والجمال ، وأتمنى أن تنال المجلة على اعجابكم .
    facbook Comment
    Blogger Comment

0 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

......................................