ترايفل رمضانية ما حصلتش .. بالجلاش و قمر الدين

وصفة من اختراعي و لسه عاملاها طازة و هايلة للتخلص من بواقي الجلاش  
آسيا عثمان



ترايفل رمضانية 
250ج عجينة جلاش ( بواقي مقطعة شرائح طويلة ... للمغاربة , الجلاش هو ورق البسطيلة ) 
50ج زبدة سايحة
علبة خوخ أو مشمش معلب

مكونات مهلبية قمر الدين :
كوبين عصير قمر الدين ( عصير مشمش يعني )
نصف كوب سكر
ملعقتين و نصف كبيرتين نشا

مكونات مهلبية بنكهة البرتقال :
كوبين حليب
رشة قرفة
بشر برتقالتين ( يعني ملعقتين كبيرتين )
ملعقتين و نصف كبيرتين نشا
نصف كوب سكر

كريمة مخفوقة للتزيين
فستق حلبي مطحون

الطريقة :
اول حاجة , امزجي شرائح الجلاش بالزبدة السايحة , و حمصيها في صينية في الفرن لحد ما يصبح لونها ذهبي .
امزجي مكونات مهلبية قمر الدين مع بعض , ثم اغليها على النار الى ان تتكاثف . سيبيها تبرد جانبا .
امزجي مكونات مهلبية البرتقال مع بعض و اغليهم على النار لحد ما تتكاثف و بعدين سيبيها تبرد .
في وعاء زجاجي للتقديم , ضعي طبقة من الجلاش المحمص , ثم اسقيها بشراب الخوخ المعلب .
ضعي طبقة من مهلبية قمر الدين .
ثم طبقة مهلبية البرتقال , ثم قطع الخوخ المعلب مقطعة صغيرا .
اعيدي نفس العملية الى ان يمتلأ الوعاء .
زيني بالكريما المخفوقة , و رشي فستق مطحون على الوجه .
وبالهنا و الشفا .. و اعملي شير لو عجبتك ... خلي حبايبك يجربوها 
siege auto
شاركى على جوجل بلس

About aml

أنا أمل مؤسسة مجلة جمال حواء ، أعشق التدوين والطهي والقراءة ومتابعة كل جديد فى عالم الموضة والجمال ، وأتمنى أن تنال المجلة على اعجابكم .
    facbook Comment
    Blogger Comment

0 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

......................................